Výborné nepečené múčniky musia samozrejme ozdobiť aj ovocie. A čo potom v letných dňoch? Dať si kúsok tohto vychladeného jahodového dezertu, je jednoducho ono.
Ingrediencie:
- 100 g maslových sušienok
- 90 g cukru múčky
- 55 g rozpusteného masla
- 125 ml smotany na šľahanie
- 450 g tvarohu
- 5 veľkých jahôd
- 4 lyžice pomarančovej šťavy
- 2 lyžice želatínového prášku
Postup:
- Maslové sušienky si roztlačte alebo rozmixujte a zmiešajte s rozpusteným maslom a 30 g práškového cukru.
- Cesto na korpus vložte do tortovej formy s priemerom 20 cm a pritlačte ku dnu.
- Tvaroh zmiešajte spolu so zvyškom cukru, rozmixovanými jahodami a vyšľahanou smotanou.
- Pomarančovú šťavu dajte zahrievať v rajnici a zmiešajte ju so želatínou podľa návodu na sáčku.
- Varte asi 4 minúty do zhustnutia.
- Po miernom vychladení ju zmiešajte s tvarohovou náplňou.
- Náplň navrstvite na oblátkový korpus a dajte chladiť do chladničky na 4 hodiny.