Sušienkový dezert z tvarohu

Sušienkový dezert z tvarohu

Výborné nepečené múčniky musia samozrejme ozdobiť aj ovocie. A čo potom v letných dňoch? Dať si kúsok tohto vychladeného jahodového dezertu, je jednoducho ono.

Ingrediencie:

  • 100 g maslových sušienok
  • 90 g cukru múčky
  • 55 g rozpusteného masla
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 450 g tvarohu
  • 5 veľkých jahôd
  • 4 lyžice pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice želatínového prášku

Postup:

  • Maslové sušienky si roztlačte alebo rozmixujte a zmiešajte s rozpusteným maslom a 30 g práškového cukru.
  • Cesto na korpus vložte do tortovej formy s priemerom 20 cm a pritlačte ku dnu.
  • Tvaroh zmiešajte spolu so zvyškom cukru, rozmixovanými jahodami a vyšľahanou smotanou.
  • Pomarančovú šťavu dajte zahrievať v rajnici a zmiešajte ju so želatínou podľa návodu na sáčku.
  • Varte asi 4 minúty do zhustnutia.
  • Po miernom vychladení ju zmiešajte s tvarohovou náplňou.
  • Náplň navrstvite na oblátkový korpus a dajte chladiť do chladničky na 4 hodiny.
jahodové nepečené múčniky ako letné osvieženie
Zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.