Ďalší recept na nepečenú tortu z kyslej smotany je tu. Ak hľadáte úplne najjednoduchší variant, tak tento múčnik ju ponúka. Nemusí sa nič variť, a ani pripravovať želé.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 300 g grahamových sušienok alebo BeBe celozrnných sušienok
- 5 lyžíc práškového cukru
- ⅛ lyžičky soli
- 140 g rozpusteného masla
Na náplň:
- 670 g čerstvého smotanového syra
- ½ hrnčeka cukru
- ½ hrnčeka kyslej smotany
- 300 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- ¾ hrnčeka práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na dekoráciu:
- 240 ml smotany na šľahanie
- ½ hrnčeka práškového cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Grahamové sušienky rozmixujte, pridajte rozpustené maslo a cukor, dôkladne premiešajte.
- Cesto na korpus dajte do tortovej formy s priemerom 20 cm a pritlačte ju ku dnu.
- Krémový syr si vyšľahajte s cukrom, pridajte kyslú smotanu, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, práškový cukor a vyšľahanú smotanu na šľahanie.
- Hotový krém rozprestrite na korpus a dajte vychladiť na 5-6 hodín do chladničky.
- Na dozdobenie vyšľahajte šľahačku s cukrom a vanilkou.
- Pomocou cukrárskeho sáčku tortu ozdobte a môžete podávať.