Studený múčnik z cukrárskych piškót

Studený múčnik z cukrárskych piškót

Cukrárske piškóty sa dajú skvele využiť na nepečené múčniky. Sú sladké, chutné a často sa namáčajú do rôznych tekutín. V tomto recepte ich namočíme do domáceho rumového sirupu.

Ingrediencie:

  • 30-35 ks cukrárskych piškót

Na sirup:

  • ¾ hrnčeka vody
  • ¾ hrnčeka cukru
  • 1 lyžička rumového extraktu alebo rumu (2 lyžice)

Na náplň:

  • 1 hrnček cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 hrnček mlieka (200 ml)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 plátky želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kandizovaného ovocia

Postup:

  • Vodu s cukrom si zvarte do konzistencie sirupu, nechajte prebublávať asi 2-3 minúty.
  • Sirup nechajte mierne vychladnúť, potom doň primiešajte rum alebo arómu.
  • Akonáhle bude sirup vychladnutý, môžete do neho z oboch strán namáčať piškóty.
  • Piškóty vyložte tortovú formu s priemerom asi 20 cm dookola (na to by vám malo stačiť asi 20-25 piškót), zvyšok využite na dno a polovicu si nechajte ešte na ďalšie poschodie.

Príprava náplne:

  • Nádobu na šľahanie vrátane šľahacích metiel si dajte do mrazničky na 20 minút vychladiť.
  • Potom stačí smotanu do misy naliať a šľahať 1 minútu.
  • Želatínové plátky si dajte do studenej vody napučať.
  • Nad vodným kúpeľom si vyšľahajte vajcia s cukrom a mliekom do krému.
  • Kedy je krém hotový, poznáte podľa tuhosti, začne hustnúť a prichytávať sa na metličku.
  • Hotový krém dajte z pary preč a vyšľahajte vody zbavené želé plátky.
  • Miešajte do úplného vychladnutia.
  • Potom ešte k zmesi pridajte šľahačku, kandizované ovocie a zamiešajte.
  • Polovicu krému navrstvite na prvé poschodie piškótu.
  • Namočte zvyšok piškótu v sirupe a naskladajte na krém.
  • Na piškóty rozprestrite druhú polovicu náplne.
  • Dajte vychladiť do chladničky najlepšie cez noc.
nepečený múčnik z piškóty
Zdroj: youtube.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.