Milujete posýpkové koláče? Potom určite nepohrdnete týmito lahodnými jablčnými muffinmi so škoricou. Recept je navyše jednoduchý a rýchlo hotový.
Ingrediencie:
Na posýpku:
- ⅔ hrnčeka polohrubej múky
- ¼ hrnčeka trstinového cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 5 lyžíc zmäknutého masla
Na cesto:
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička mletej škorice
- ⅛ lyžičky klinčeka
- ¼ lyžičky muškátového orieška
- ¼ lyžičky mletého zázvoru
- ½ hrnčeka zmäknutého masla
- 1 hrnček trstinového cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 a ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 a ½ hrnčeka olúpaných a nakrájaných jabĺk na menšie kúsky
Na polevu:
- ½ hrnčeka cukru múčky
- 1 a ½ lyžice plnotučného mlieka
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Zmiešajte si ingrediencie na posýpku.
- Všetky suché ingrediencie na cesto si zmiešajte dohromady.
- Pomocou mixéra si rozmixujte maslo s cukrom do nadýchanej peny (asi 2 minúty).
- Potom pridajte vajcia jedno po druhom a zašľahajte.
- Pridajte vanilkový extrakt a opäť prešľahajte.
- K vyšľahanej zmesi pridajte sypké ingrediencie a opatrne premiešajte.
- Maslom vymastenú a múkou vysypanú formu na muffiny naplňte cestom do ¾ a posypte posýpkou.
- Pečte pri 220 °C asi 5 minút, potom znížte teplotu na 175 °C a pečiete ďalších 10-15 minút.
- Ešte teplé muffiny polejte polevou (ingrediencie na ňu stačí vyšľahať).