Hľadáte inšpiráciu na nejaké zdravé maškrtenie? Čo tak vyskúšať jablčné muffiny bez cukru? Ale nebojte sa, sladké sú. Sú osladené javorovým sirupom alebo medom.
Ingrediencie na 12 muffinov:
- 1 a ¾ hrnčeka celozrnnej múky
- 1 a ½ lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 1 hrnček nastrúhaného jablka
- 1 hrnček jabĺk nakrájaných na malé kocky
- ⅓ hrnčeka kokosového alebo olivového oleja
- ½ hrnčeka medu alebo javorového sirupu
- 2 vajcia
- ½ hrnčeka gréckeho jogurtu
- ½ hrnčeka jablčného pyré (pozri tip nižšie)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- V mise si zmiešajte všetky suché ingrediencie, tj múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, soľ a pridajte nastrúhané aj nakrájané jablká.
- Javorový sirup alebo med a olej spolu vyšľahajte, pridajte vajcia, jablčné pyré, jogurt.
- Sypké ingrediencie prisypte do tekutých a premiešajte.
- Formu na muffiny si vymažte maslom a vysypte múkou. Plňte ich cestom do ¾.
- Pečte na 220 ° C asi 13-16 minút.
- Ak vám nejaké muffiny zostanú, pokojne ich dajte do mrazničky. Vydrží tam až 3 mesiace.