Na prípravu nebudete potrebovať váhu. Stačí hrnček s objemom 250 ml. Hrnčekové recepty sú rýchle a obľúbené. Máte ich radi aj vy?
Ingrediencie:
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- ½ hrnčeka cukru
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky škorice
- ½ hrnčeka vychladnutého masla
- 1 veľké jablko
- ⅓ hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- 1 vajce
- ⅔ hrnčeka mlieka
- 2 lyžice trstinového cukru
Postup:
- V mise si zmiešajte múku, cukor, kypriaci prášok, ½ lyžičky škorice a soľ.
- Pridajte na malé kúsky nakrájané maslo a dôkladne premiešajte.
- ¼ hrnčeka tejto drobenky dajte bokom na posypanie a primiešajte k nej 1 lyžičku škorice a 2 lyžice trstinového cukru.
- Ku ⅔ mrveničky pridajte nakrájané jablko a orechy.
- Vajcia a mlieko spolu vyšľahajte, pridajte k omrvinke s jablkom, orechy a dôkladne premiešajte.
- Cesto nalejte do formy na muffiny do ¾ a posypte posýpkou.
- Pečte na 205 ° C asi 15-20 minút.