Jablkové muffiny a vlašskými orechmi

Jablkové muffiny a vlašskými orechmi

Na prípravu nebudete potrebovať váhu. Stačí hrnček s objemom 250 ml. Hrnčekové recepty sú rýchle a obľúbené. Máte ich radi aj vy?

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • ½ hrnčeka cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky škorice
  • ½ hrnčeka vychladnutého masla
  • 1 veľké jablko
  • ⅓ hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 1 vajce
  • ⅔ hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice trstinového cukru

Postup:

  • V mise si zmiešajte múku, cukor, kypriaci prášok, ½ lyžičky škorice a soľ.
  • Pridajte na malé kúsky nakrájané maslo a dôkladne premiešajte.
  • ¼ hrnčeka tejto drobenky dajte bokom na posypanie a primiešajte k nej 1 lyžičku škorice a 2 lyžice trstinového cukru.
  • Ku ⅔ mrveničky pridajte nakrájané jablko a orechy.
  • Vajcia a mlieko spolu vyšľahajte, pridajte k omrvinke s jablkom, orechy a dôkladne premiešajte.
  • Cesto nalejte do formy na muffiny do ¾ a posypte posýpkou.
  • Pečte na 205 ° C asi 15-20 minút.
muffiny s jablkami a orechmi
Zdroj: vegansandra.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.