Recepty z quinoy sa dajú vykúzliť v bezlepkovom variante rôznych dezertov a koláčov. My sme si pre vás pripravili tento čokoládový kúsok. Ak hľadáte tipy na sladké recepty, odporúčame vyskúšať.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky uvarené a vychladnuté quinoy
- ¾ hrnčeka rozpusteného masla
- 4 vajcia
- ⅓ hrnčeka mlieka
- 1 a ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 a ¼ hrnčeka cukru
- 1 hrnček kakaového prášku
- 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- ½ hrnčeka nastrúhanej čokolády
- ½ hrnčeka nasekaných pekanových orechov (nemusí byť)
Postup:
- Quinu, maslo, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt a vymiešajte dohladka.
- V inej miske si zmiešajte soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu, kakao a cukor.
- Potom oba obsahy zmiešajte dohromady, pridajte nastrúhanú čokoládu a pekanové orechy (kto chce).
- Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
- Pečte na 175 ° C asi 40-45 minút.