Tieto zelerové burgre alebo placky sú bez mäsa a bez múky. Môžu si ich teda dopriať vegetariáni alebo tí, ktorí majú bezlepkovú diétu. Obrovskou výhodou je, že nie sú vyprážané, teda aj ich príprava je zdravá.
Ingrediencie:
- 450 g zemiakov
- 320 g zeleru buľvového
- 1 stredná mrkva
- 3 vajcia
- 2 lyžice zladenky
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo namletého korenia
- olivový olej
Postup:
- Zemiaky, zeler, mrkva si olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Všetko spolu zmiešajte, pridajte vajcia, zladenku, soľ, čierne korenie a zamiešajte.
- Mokrými rukami vytvarujte burgre s veľkosťou dlane.
- Vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ich olivovým olejom.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 175 ° C počas 20 minút.