Zelerové fašírky pečené v rúre

Zelerové fašírky pečené v rúre

Tieto zelerové burgre alebo placky sú bez mäsa a bez múky. Môžu si ich teda dopriať vegetariáni alebo tí, ktorí majú bezlepkovú diétu. Obrovskou výhodou je, že nie sú vyprážané, teda aj ich príprava je zdravá.

Ingrediencie:

  • 450 g zemiakov
  • 320 g zeleru buľvového
  • 1 stredná mrkva
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice zladenky
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo namletého korenia
  • olivový olej

Postup:

  • Zemiaky, zeler, mrkva si olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Všetko spolu zmiešajte, pridajte vajcia, zladenku, soľ, čierne korenie a zamiešajte.
  • Mokrými rukami vytvarujte burgre s veľkosťou dlane.
  • Vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ich olivovým olejom.
  • Pečte vo vyhriatej rúre na 175 ° C počas 20 minút.
zelerové placky v podobe burgera
Zdroj: laurencariscooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.