Zelerové fašírky so syrom

Zelerové fašírky so syrom

Placky s zelerom, syrom a kuracím mäsom majú vyrovnanú chuť mäsa a zeleniny. Akú prílohu si zvolíte, je len na vás.

Ingrediencie:

  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 1 malá cibuľa
  • 450 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 vajce
  • ¼ hrnčeka strúhanky
  • 3 lyžice nastrúhaného syra parmezánového typu
  • 1 lyžička wolcestrovej omáčky
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 1 lyžička nasekanej petržlenu
  • 3 – 4 lyžice rastlinného oleja

Postup:

  • Zeler a cibuľu očistite a nastrúhajte.
  • K zeleru a cibuli pridajte mäso, vajcia, strúhanku, syr wolcetrovú omáčku, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
  • Všetko dôkladne zmiešajte.
  • Z cesta vytvarujte fašírky.
  • Tie osmažte na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista pod prikrytou pokrievkou.
  • Z každej strany pečte asi 10 minút.
vyprážané zelerové fašírky
Zdroj: artsypalate.wordpress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.