Placky s zelerom, syrom a kuracím mäsom majú vyrovnanú chuť mäsa a zeleniny. Akú prílohu si zvolíte, je len na vás.
Ingrediencie:
- 2 stonky stopkového zeleru
- 1 malá cibuľa
- 450 g mletého kuracieho mäsa
- 1 vajce
- ¼ hrnčeka strúhanky
- 3 lyžice nastrúhaného syra parmezánového typu
- 1 lyžička wolcestrovej omáčky
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 1 lyžička nasekanej petržlenu
- 3 – 4 lyžice rastlinného oleja
Postup:
- Zeler a cibuľu očistite a nastrúhajte.
- K zeleru a cibuli pridajte mäso, vajcia, strúhanku, syr wolcetrovú omáčku, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
- Všetko dôkladne zmiešajte.
- Z cesta vytvarujte fašírky.
- Tie osmažte na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista pod prikrytou pokrievkou.
- Z každej strany pečte asi 10 minút.