Zelerové rezne síce nie sú z mäsa, ale zato môžu byť príjemnou zmenou, nemyslíte?
Je to rýchle a chutné. Stačí na to vymyslieť adekvátnu prílohu a je postarané.
Ingrediencie:
- 1 veľký zeler buľvový
- 3 lyžice horčice
- soľ a korenie
- mletý muškátový oriešok
- mletá paprika
- 150 g strúhanky
- 150 ml mlieka (pre vegánov treba sójového)
- 100 g hladkej múky
- rastlinný olej
Postup:
- Zeler olúpte a nakrájajte na asi 1 cm široké kolieska.
- Zeler dajte variť do vriacej osolenej vody na dobu asi 5 minút do zmäknutia (ale nesmie byť príliš mäkký, aby sa nerozpadal).
- Hotový zeler sceďte a nechajte vychladiť. Každé koliesko potrite horčicou, posoľte, okoreňte, posypte paprikou a muškátovým orieškom.
- Prichystajte si trojobal.
- Do jedného hlbokého taniera si dajte múku, do druhého mlieko a do tretieho strúhanku.
- Každý kúsok obaľte v múke, mlieku a nakoniec strúhanke.
- Vymažte dozlatista na rastlinnom oleji z oboch strán.
- Nechajte odkvapkať na obrúskoch a podávajte s ľubovoľnou prílohou.