Mrkvové muffiny zo špaldovej múky

Mrkvové muffiny zo špaldovej múky

Celozrnné špaldové muffiny z mrkvy sú jemné a sladké a plné zdravej špaldovej múky. Buďte si istí, že ide o zdravý muffin, prirodzene sladený medom. Grécky jogurt a robí tento špaldový muffin extra vlhkým.

Čo budeme potrebovať

  • 2 vajcia
  • 230 g jogurtu
  • 100 g kokosového oleja, rozpusteného
  • 255 g medu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 240 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1-1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 250 g strúhanej mrkvy

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • 12 formičiek na muffiny vyložte košíčky alebo ich nastriekajte nepriľnavým sprejom.
  • V strednej miske rozšľahajte vajcia, jogurt, kokosový olej, med a vanilku.
  • V samostatnej miske premiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu a soľ.
  • Jemne vmiešajte suché ingrediencie do mokrých.
  • Mrkvu pridáme do cesta.
  • Naplňte formičky na muffiny a vložte do rúry na 5 minút pri 200 stupňoch.
  • Po 5 minútach znížte teplotu na 180 stupňov a pečte ďalších 17 až 20 minút.
  • Muffiny nechajte 10 minút vychladnúť vo formách, potom ich vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
Rozbalený muffin z košíčka.
Zdroj: jessiebakestreats.com

K týmto receptom na muffiny sa priamo nabáda podanie kávy. Mrknite, ako sme ohodnotili kávovary Siemens v našej recenziu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.