Celozrnné špaldové muffiny z mrkvy sú jemné a sladké a plné zdravej špaldovej múky. Buďte si istí, že ide o zdravý muffin, prirodzene sladený medom. Grécky jogurt a robí tento špaldový muffin extra vlhkým.
Čo budeme potrebovať
- 2 vajcia
- 230 g jogurtu
- 100 g kokosového oleja, rozpusteného
- 255 g medu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 240 g celozrnnej špaldovej múky
- 1-1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžičky škorice
- 1/2 lyžičky soli
- 250 g strúhanej mrkvy
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- 12 formičiek na muffiny vyložte košíčky alebo ich nastriekajte nepriľnavým sprejom.
- V strednej miske rozšľahajte vajcia, jogurt, kokosový olej, med a vanilku.
- V samostatnej miske premiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu a soľ.
- Jemne vmiešajte suché ingrediencie do mokrých.
- Mrkvu pridáme do cesta.
- Naplňte formičky na muffiny a vložte do rúry na 5 minút pri 200 stupňoch.
- Po 5 minútach znížte teplotu na 180 stupňov a pečte ďalších 17 až 20 minút.
- Muffiny nechajte 10 minút vychladnúť vo formách, potom ich vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
K týmto receptom na muffiny sa priamo nabáda podanie kávy. Mrknite, ako sme ohodnotili kávovary Siemens v našej recenziu .