Kyslo je veľmi kyslý a fazuľačka veľmi fazuľová? Spojte to a vznikne tento úžasný variant.
Čo budeme potrebovať
- 200 g fazule
- soľ
- 60 – 80 g slaniny
- 2 cibuľa
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- štipka chilli korenia
- 400 g kyslej kapusty
- vývar alebo voda s kockou bujónu
- 4 paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 nožičky klobásy
Postup
- Deň vopred namočenej fazule uvaríme domäkka
- Vývar z fazule scedíme do hrnca na polievku a doplníme ho na cca 1,5 l vývarom alebo vodou s kockou bujónu
- Fazuľu zatiaľ odložíme
- Na polovici nadrobno nakrájanej slaniny opražíme na nakrájanú cibuľu a zasypeme ju paprikou a čili korením
- Premiešame a všetko pridáme do polievky, kam vložíme aj nakrájanú kapustu vrátane nálevu
- Všetko varíme takmer domäkka
- Potom do polievky pridáme sparené a na kúsky nakrájané paradajky, odložené fazule a všetko krátko povaríme
- Nakoniec polievku dochutíme ešte soľou, korením, prípadne feferónkou a doplníme na kolieska nakrájanou klobásou osmaženou na druhej polovici slaniny