Vychutnajte si zemitú chuť čiernych fazule, krémového avokáda a chrumkavých kukuričných lupienkov vo fazuľovej polievke, ktorá je pripravená iba za 30 minút.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 červená kapia, nakrájaná na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 lyžička mletej rasce
- štipka sušených chilli vločiek
- 1 liter zeleninového vývaru
- 400 g konzervy nakrájaných paradajok
- 120 g mrazených kukuričných zŕn
- 425 g konzervy čiernych fazule, odkvapkané, prepláchnuté
- 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
- 175 g kukuričných lupienkov
- 30 g čerstvých listov koriandra, nasekaných
- 1/2 avokáda, nakrájané na kocky
- 80 g fety, rozdrobené
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte kapiu a cibuľu.
- Varte za častého miešania 5 minút alebo do zmäknutia.
- Pridajte cesnak, rascu a chilli.
- Pridajte vývar, paradajky, kukuricu a fazuľu.
- Priveďte do varu. Znížte teplotu na stredne vysokú.
- Varte 10 minút, alebo pokiaľ sa tekutina mierne nezredukuje.
- Vmiešame limetkovú šťavu. Dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s kukuričnými lupienkami, posypanú koriandrom, avokádom a fetou.