Mexická polievka s fazuľami

Mexická polievka s fazuľami

Vychutnajte si zemitú chuť čiernych fazule, krémového avokáda a chrumkavých kukuričných lupienkov vo fazuľovej polievke, ktorá je pripravená iba za 30 minút.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 červená kapia, nakrájaná na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 lyžička mletej rasce
  • štipka sušených chilli vločiek
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 400 g konzervy nakrájaných paradajok
  • 120 g mrazených kukuričných zŕn
  • 425 g konzervy čiernych fazule, odkvapkané, prepláchnuté
  • 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
  • 175 g kukuričných lupienkov
  • 30 g čerstvých listov koriandra, nasekaných
  • 1/2 avokáda, nakrájané na kocky
  • 80 g fety, rozdrobené

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte kapiu a cibuľu.
  • Varte za častého miešania 5 minút alebo do zmäknutia.
  • Pridajte cesnak, rascu a chilli.
  • Pridajte vývar, paradajky, kukuricu a fazuľu.
  • Priveďte do varu. Znížte teplotu na stredne vysokú.
  • Varte 10 minút, alebo pokiaľ sa tekutina mierne nezredukuje.
  • Vmiešame limetkovú šťavu. Dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte s kukuričnými lupienkami, posypanú koriandrom, avokádom a fetou.
Pálivá polievka z fazuľami na mexický spôsob.
Zdroj: minimalistbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.