Koláč z červenej repy s tvarohom

Koláč z červenej repy s tvarohom

Tento recept na lahodný repový koláč v sebe skrýva chuť horkej čokolády a jemnosť tvarohu. Vyskúšajte ich len tak, alebo ho ozdobte bohatou čiapkou zo sladkého krému s mascarpone, ktorý povýši vaše pečenie na skutočný pôžitok.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g varené červené repy
  • 3 vajcia
  • 200 g tučného tvarohu
  • 175 g polohrubej múky
  • 50 g kakaového prášku
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 100 g horkej čokolády

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Repu rozmixujte v kuchynskom robote alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  3. Zmiešajte rozmixovanú repu, vajcia a tvaroh.
  4. Pridajte múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva a znova premiešajte.
  5. Nakrájajte horkú čokoládu na malé kúsky a pridajte do zmesi.
  6. Vymažte formu na koláč a vlejte do nej cesto.
  7. Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  8. Pokiaľ chcete koláč ozdobiť krémom, zmiešajte vaničku mascarpone s práškovým cukrom a trochou sušenej vanilky.
  9. Nechajte vychladiť a pomocou zdobiaceho vrecka naneste na repový koláč.

K týmto muffinom by sa hodila aj výborná káva. Kávovary DeLonghi vám ju pripravia ľavú zadnú.

Nadýchaná buchtička z čokolády a tvarohu.
Zdroj: beyondfrosting.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.