Zaujímavý pokrm, ktorý môžete podávať ako predjedlo alebo prílohu k mäsu.
Ingrediencie
- 500 g čiernej ryže
- 200 g špenátových listov
- 150 g strúhaného parmezánu
- 150 g strúhanky
- 100 g syru pecorino
- 3 vajcia
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup
- Čiernu ryžu uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
- Následne ju zmiešajte s parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Syr pecorino nakrájajte na drobné kúsky.
- Špenátové listy nasekajte nadrobno, osoľte, okoreňte a zmiešajte s pecorinom.
- Do vychladnutej ryže vmiešajte jedno vajce.
- Následne ryžu pomocou lyžice rozprestrite do vašej dlane potretej olejom.
- Doprostred vložte kúsok syra pecorino a lyžičku špenátu.
- Vytvarujte ryžu do tvaru guličky a pevne rukami zhutnite.
- Vzniknutú guličku namočte do rozšľahaných vajec so soľou a potom obaľte v strúhanke.
- Ryžové guličky osmažte na panvici s malým množstvom olivového oleja dozlatista.