Talianska caponata s kúskami mečúňa

Talianska caponata s kúskami mečúňa

V niektorých regiónoch Sicílie je typické pridať k zmesi zeleniny aj kúsky rýb, veľmi obľúbený je mečúň.

Ingrediencie

  • 600 g mečúňa (filety)
  • 350 g baklažánu
  • 200 g cherry rajčín
  • 50 g čiernych olív
  • 1 stopkový zeler
  • 1/4 cibule
  • 50 ml bieleho octu
  • 1 PL cukru
  • bazalka
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Umytý baklažán nakrájajte na kúsky o veľkosti približne 2 cm.
  • Očistite cibuľu a zeler a nakrájajte ich nadrobno.
  • Cherry paradajky umyte a rozkrojte na polovice.
  • Z plátkov mečúňa odstráňte kožu a nakrájajte ich na kúsky o veľkosti približne 2 cm.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte baklažány osoľte a osmažte ich dozlatista.
  • Baklažány vyberte a dajte odkvapkať na papierovú utierku.
  • V rovnakej panvici na oleji zosklovaťte cibuľu a zeler.
  • Pridajte kocky mečúňa a na prudkom plameni ho 2 až 3 minúty restujte.
  • Následne pridajte paradajky, znížte plameň a za občasného miešania varte 6 až 8 minút.
  • Keď sú paradajky mäkké, pridajte baklažán a olivy.
  • Premiešajte, nechajte odpariť tekutinu a potom pridajte zmes octu a cukru.
  • Nechajte prejsť varom, vypnite a na záver pridajte niekoľko lístkov bazalky.
Miska s talianskym zeleninovým pokrmom a mečúňom.
zdroj: misya.info

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.