V tomto recepte sa výrazná chuť olív snúbi s ančovičkami a kaparmi. Výsledkom je lahôdka, ktorej nikto neodolá.
Ingrediencie
- 300 g nakladaných zelených olív (s kôstkou či bez)
- 60 g strúhanky
- 40 g nakladanej zeleniny (napríklad Moravanka)
- 1 chilli paprička
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 1 PL kapár
- 2 PL bieleho octu
- 2 PL olivového oleja
- 2 ančovičky nakladané v oleji
- čerstvá petržlenová vňať
- klinček
- oregano
- soľ
Postup
- Olivy a zeleninu zlejte z nálevu.
- Kapary opláchnite pod tečúcou vodou a vyžmýkajte.
- Všetky ingrediencie na náplň zmiešajte vložte do kuchynského robota.
- Rozmixujte na „mrveničku“.
- Potom pridajte ocot a olej a ešte niekoľko sekúnd mixujte.
- Výsledkom by mala byť hladká, mäkká, nelepivá zmes.
- Olivy zvisle na jednej strane narežte tak, aby ste ich úplne nerozdelili.
- Olivy opatrne naplňte a následne ľahkým tlakom uzavrite.
- Plnené olivy dajte na hodinu do chladničky.