Polievka s baklažánom, ryžou a vajcom

Polievka s baklažánom, ryžou a vajcom

Pri príprave tohto variantu polievky využijete prekvapivo aj reďkovkové listy. Ich chuť sa tu skvele snúbi s bazalkou a pažítkou.

Ingrediencie

  • 3 stredne veľké baklažány
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 150 g ryža
  • 80 g strúhaného parmezánu
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  • Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na drobné kocky.
  • Kocky vložte do sitka, osoľte a nechajte aspoň 30 minút „vyplakať“.
  • Medzitým ošúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno, rovnako bazalku a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.
  • Baklažán opláchnite a nechajte odkvapkať.
  • V hrnci na troch lyžiciach olivového oleja opražte cibuľu, bazalku a petržlenovú vňať.
  • Keď cibuľa zosklovatie, pridajte kocky baklažánu.
  • Za stáleho miešania restujte približne 10 minút.
  • Prilejte teplý zeleninový vývar, ochuťte soľou a korením a priveďte k varu.
  • Prisypte ryžu a varte približne 15 minút, až bude ryža mäkká.
  • Vajcia a strúhaný parmezán rozšľahajte v miske a tesne pred podávaním ho vmiešajte do polievky v hrnci.

Táto polievka z baklažánu chutí skvele predovšetkým s akýmkoľvek opečeným pečivom.

Tanier s polievkou s baklažánom a ryžou
zdroj: casapappagallo.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.