Namiesto obyčajnej strúhanky môžete použiť tiež bylinkovú strúhanku. Stačí primiešať zmes čerstvých či sušených byliniek, ako je tymián, oregano či majorán.
Ingrediencie
- 2 baklažány
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- olej na vyprážanie
- údená sladká paprika
- soľ, korenie
Postup
- Baklažány umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm.
- Plátky položte na plech a posypte hrubou soľou.
- Nechajte ich aspoň 30 minút „vyplakať“.
- Následne každý plátok umyte pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prebytočnú soľ a osušte.
- Do misy nasypte nastrúhaný parmezán a strúhanku, pridajte údenú sladkú papriku, soľ a korenie.
- Všetko dobre premiešajte a v inej miske rozšľahajte vajcia.
- Potom každý plátok namočte do vajca a potom obaľte v strúhanke s parmezánom.
- Oba kroky vykonajte dvakrát.
- V panvici rozohrejte olej a osmažte v ňom baklažány v trojobale z každej strany približne 2 až 3 minúty.
- Akonáhle sú baklažány dozlatista osmažené, položte ich na tanier s kuchynským papierom, aby sa z nich stratil prebytočný olej.
Baklažánové rezne je najlepšie jesť čerstvo pripravené.