Máte slabosť pre cordon bleu? Skúste kurací rezeň nahradiť baklažánom.
Ingrediencie
- 250 g baklažánu
- 100 g šunky
- 100 g syru
- 2 vajcia
- strúhanka
- hladká múka
- čerstvá bazalka
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- Baklažán umyte a nakrájajte ho na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm.
- Plátky vložte do sitka s miskou pod ním, osoľte ich a nechajte asi pol hodiny „vyplakať“.
- V miske rozšľahajte vajcia, osoľte ich, okoreňte a dajte bokom.
- Do dvoch ďalších misiek pripravte strúhanku a múku.
- Po 30 minútach opláchnite plátky baklažánu pod tečúcou vodou a osušte.
- Plátky baklažánu položte na tanier, naplňte plátkom šunky, lístkom bazalky a plátkom syra.
- Navrch položte ďalší plátok baklažánu, čím vytvoríte akýsi sendvič.
- Vezmite naplnený baklažán obaľte ho najskôr v múke, potom namočte vo vajíčku a nakoniec obaľte v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej a baklažán aj oblú strán osmažte, asi 2 až 3 minúty z každej strany.
- Po vybratí nechajte prebytočný olej vsiaknuť do papierovej utierky.
Tento vyprážaný baklažán s náplňou môžete pripraviť tiež v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.