Tento chutný šalát je ideálny ako hlavný chod aj príloha. Vďaka jeho atraktívnym farbám si ho zamilujú aj deti.
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 100 g rajčín
- 100 g syru (ementál, gouda)
- 100 g šunky
- 80 g hrášku
- 80 g čiernych olív (bez kôstky, v slanom náleve)
- 80 g sterilizovaných uhoriek
- 1/2 červenej kápie
- 1/2 žltej kápie
- soľ, korenie
Postup
- Do hrnca s osolenou vriacou vodou nasypte hrášok a blanšírujte ho asi 3 minúty.
- Akonáhle hrášok scedíte, nasypte do tej istej vody ryžu a uvarte ju podľa návodu na obale.
- Medzitým si umyte, očistite, nakrájajte papriky na malé kúsky a dajte do misy.
- Paradajky tiež umyte a nakrájajte na kocky.
- Na malé kúsky následne nakrájajte aj syr, šunku, uhorky a olivy a všetko pridajte do misy k paprikám a paradajkám.
- Uvarenú ryžu nechajte vychladnúť na tácke a potom ju pridajte do misy k ostatným ingredienciám.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
- Pred podávaním vložte na niekoľko hodín do chladničky.
Tento farebný ryžový šalát môžete podávať aj ako prílohu k rôznym mäsitým pokrmom, napríklad pri grilovaní.
Okrem ryžového šalátu môžete v letných mesiacoch vyskúšať aj naše ďalšie recepty na šaláty z čerstvej zeleniny. Inšpirujte sa!