Nevšedný obed či večera nielen pre teplé letné dni, kedy vás skvele zasýtia aj osviežia. Môžete ho pripraviť aj ako občerstvenie pre hostí na záhradné párty.
Ingrediencie
- 100 g ryže
- 100 g cíceru z konzervy
- 10 g strúhaného parmezánu
- hlávkový šalát
- 1 PL kapary
- 1 čajová lyžička ľanových semienok
- olivový olej
Postup
- Ryžu uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale.
- Uvarenú ryžu zlejte a nechajte vychladnúť.
- Cícer z konzervy prepláchnite a nechajte odkvapkať.
- Pokrájajte listy hlávkového šalátu.
- Ryžu, cícer a šalát zmiešajte v mise.
- Pridajte kapary, strúhaný parmezán, ľanové semienka a premiešajte.
- Následne podľa chuti pridajte olivový olej, soľ a korenie.
- Pred podávaním vložte aspoň na hodinu do chladničky.
Ryžový šalát s cícerom môžete konzumovať len tak, alebo prípadne s čerstvým pečivom.
Neviete, ako inak túto zdravú strukovinu zarediť do svojho jedálnička? Objavte naše recepty s cícerom.