Klasická frittata

Klasická frittata

Pokiaľ chcete túto vaječnú pochúťku povýšiť ešte o úroveň vyššie, môžete polovicu strúhaného parmezánu nahradiť strúhaným syrom pecorino.

Ingrediencie

  • 8 vajec
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  1. V miske vidličkou rozšľahajte vajcia.
  2. Pridajte korenie a soľ a premiešajte.
  3. Vmiešajte nastrúhaný parmezán a premiešajte metličkou, aby sa zmes dôkladne spojila. Zmes premiešajte. 
  4. Nepriľnavú panvicu pokvapkajte olivovým olejom.
  5. Vlejte do panvice vaječnú zmes, prikryte pokrievkou a varte na miernom plameni asi 10 až 12 minút.
  6. Potom frittatu pomocou špachtle odlepte od okrajov a uistite sa, že je prepečená.
  7. Potom panvicu stiahnite z platne a navrch položte plochý tanier s o trochu väčším priemerom.
  8. Frittatu rýchlym pohybom preklopte a vsuňte späť do panvice.
  9. Smažte z druhej strany ďalších 5 až 7 minút bez pokrievky.

Hotovú frittatu podávajte s čerstvým pečivom.

Tanier s vaječnou omeletou po taliansky.
zdroj: moltofood.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.