Pokiaľ chcete túto vaječnú pochúťku povýšiť ešte o úroveň vyššie, môžete polovicu strúhaného parmezánu nahradiť strúhaným syrom pecorino.
Ingrediencie
- 8 vajec
- 100 g strúhaného parmezánu
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- V miske vidličkou rozšľahajte vajcia.
- Pridajte korenie a soľ a premiešajte.
- Vmiešajte nastrúhaný parmezán a premiešajte metličkou, aby sa zmes dôkladne spojila. Zmes premiešajte.
- Nepriľnavú panvicu pokvapkajte olivovým olejom.
- Vlejte do panvice vaječnú zmes, prikryte pokrievkou a varte na miernom plameni asi 10 až 12 minút.
- Potom frittatu pomocou špachtle odlepte od okrajov a uistite sa, že je prepečená.
- Potom panvicu stiahnite z platne a navrch položte plochý tanier s o trochu väčším priemerom.
- Frittatu rýchlym pohybom preklopte a vsuňte späť do panvice.
- Smažte z druhej strany ďalších 5 až 7 minút bez pokrievky.
Hotovú frittatu podávajte s čerstvým pečivom.