Napoleonove rezy s čokoládovým krémom

Napoleonove rezy s čokoládovým krémom

Tento nadčasový dezert pôvodne francúzskeho pôvodu je známy aj ako rezy Napoleon.

Ingrediencie

  • 300 g maslového lístkového cesta
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g práškového cukru
  • 65 g hladkej múky
  • 25 g nesladeného kakaového prášku
  • 8 žĺtok
  • 1/2 vanilkového lusku

Postup

  1. Mlieko nalejte do hrnca, pridajte semienka a vanilkový struk a zľahka zahrejte.
  2. Medzitým v mise vyšľahajte žĺtky s cukrom.
  3. Potom do nich pomaly vmiešajte hladkú múku a kakao a dôkladne rozmiešajte.
  4. Túto zmes následne vlejte do mlieka, a za stáleho miešania priveďte k varu.
  5. Keď je krém hustý, pridajte do neho na malé kúsky nasekanú alebo nastrúhanú čokoládu.
  6. Za stáleho miešania ju rozpustite a hladký krém prelejte do misy, ktorú prikryjete potravinárskou fóliou.
  7. Keď krém chladne, rozvaľkajte lístkové cesto posypané cukrom.
  8. Rozvaľkané cesto poprepichujte vidličkou a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút dozlatista.
  9. Po upečení, kým je cesto ešte pomerne horúce, orežte zubatým nožom okraje a potom cesto rozdeľte na tri rovnaké časti. Nechajte vychladnúť.
  10. Vychladený čokoládový krém vložte do zdobiaceho vrecka a ozdobte servírovaciu tácku. Potom na krém položte prvý plát cesta a ozdobte ho krémom. Prekryte ďalším plátom cesta a opakujte.
Čokoládový dezert mille feuille.
zdroj: ricetta.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.