Španielsky turrón

Španielsky turrón

Aj Španieli majú svoj variant tureckého medu. Vyskúšajte ho prostredníctvom nášho receptu.

Ingrediencie

  • 200 g vylúpaných nesolených mandlí
  • 130 g medu
  • 100 g cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup

  • Na panvici s malým množstvom oleja opražte mandle.
  • Zahrejte med, pridajte cukor a priebežne miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Bielok vyšľahajte s práškovým cukrom dotuha.
  • Do zmesi medu a cukru pridajte vyšľahané bielky.
  • Opražené mandle položte do formy či zapekacej misky na papier na pečenie.
  • Prelejte ich zmesou medu, cukru a bielkov.
  • Navrch položte ďalší papier na pečenie a pritlačte.
  • Nechajte vychladnúť.
Tanier s nakrájaným španielskym turrónom.
zdroj: directoalpaladar.com

Mandle môžete využiť aj pri príprave ďalších druhov sladkostí. Vyskúšajte naše recepty na mandľové rohlíčky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.