Aj Španieli majú svoj variant tureckého medu. Vyskúšajte ho prostredníctvom nášho receptu.
Ingrediencie
- 200 g vylúpaných nesolených mandlí
- 130 g medu
- 100 g cukru
- 50 g práškového cukru
- 1 bielok
Postup
- Na panvici s malým množstvom oleja opražte mandle.
- Zahrejte med, pridajte cukor a priebežne miešajte, kým sa nerozpustí.
- Bielok vyšľahajte s práškovým cukrom dotuha.
- Do zmesi medu a cukru pridajte vyšľahané bielky.
- Opražené mandle položte do formy či zapekacej misky na papier na pečenie.
- Prelejte ich zmesou medu, cukru a bielkov.
- Navrch položte ďalší papier na pečenie a pritlačte.
- Nechajte vychladnúť.
Mandle môžete využiť aj pri príprave ďalších druhov sladkostí. Vyskúšajte naše recepty na mandľové rohlíčky.