Hlavným hrdinom týchto chrumkavých crostini je kuracia pečeň, ale dôležitú úlohu hrajú aj aromatické bylinky, ako je šalvia a rozmarín.
Ingrediencie
- pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
- 250 g kuracej pečene
- 5 plátkov ančovičiek z konzervy
- 1 červená cibuľa
- 30 g kapary
- 35 g masla
- 45 g bieleho vína
- 100 g kuracieho vývaru
- 1 PL sardelovej pasty
- 1 čajová lyžička horčice
- olivový olej
- rozmarín
- šalvia
- soľ, korenie
Postup
- Červenú cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Vložte do panvice s rozpáleným olejom a niekoľko minút ju poduste.
- Pridajte niekoľko lístkov šalvie a vetvičku rozmarínu.
- Nechajte niekoľko minút rozvoňať a pravidelne miešajte.
- Pridajte pečeň, premiešajte a nechajte niekoľko minút podusiť.
- Vyberte korenie a prilejte víno.
- Keď sa alkohol odparí, pridajte horúci kurací vývar a varte približne 10 minút.
- Potom vypnite plameň a pridajte ančovičky a vodou prepláchnuté kapary.
- Pridajte maslo, horčicu a sardelovú pastu.
- Ihneď všetko dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
- Pridajte malé množstvo nasekanej šalvie a premiešajte.
- Potom zmes vyklopte na doštičku a nožom pokrájajte na malé kúsky. Môžete použiť aj mixér.
- Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte soľou a korením.