Rýchla a jednoduchá pochúťka, ktorú môžete využiť tiež na brunch alebo ako ľahkú večeru. Pripravíte ju za pár minút.
Ingrediencie
- pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
- 150 g údeného lososa
- 4 vajcia
- 30 g masla
- 2 PL smotany na šľahanie
- šafran
- pažítka
- soľ, korenie
Postup
- Plátky pečiva opekajte niekoľko minút v rúre, kým ľahko nezhnednú.
- V miske rozšľahajte vajcia.
- Pridajte maslo nakrájané na kocky a soľ.
- V inej miske zmiešajte smotanu s malým množstvom šafranu.
- Zmes s vajcami nalejte do hrnca, ktorý umiestnite do iného hrnca s horúcou vodou.
- Pridajte zmes šafranu a smotany.
- Vajcia pomaly varte za stáleho miešania vo vodnom kúpeli.
- Hotové miešané vajcia naaranžujte na opečené plátky pečiva.
- Ozdobte plátkami lososa a niekoľkými kúskami nasekanej pažítky.
- Posypte čerstvo mletým čiernym korením a ihneď podávajte.