Tieto lahodné mandľové makrónky sa v ústach priamo rozplývajú. Vyskúšajte, uvidíte, že na nich nie je nič zložité!
Ingrediencie
- 330 g nelúpaných mandlí
- 150 g cukru krupica
- 135 g višní amarena
- 115 g bielkov
- práškový cukor
Postup
- Mandle s cukrom vložte do mixéra a rozmixujte na jemný prášok.
- Preložte do misy, pridajte bielok a stierkou zmes premiešajte.
- Odoberte malú časť cesta o veľkosti vlašského orecha a rukami z neho vytvarujte guľôčku, ktorú položte na plech s papierom na pečenie.
- Rovnakým spôsobom postupujte aj so zvyšným cestom. Mali by ste získať približne 25 sušienok amaretti.
- Navlhčite si prsty vodou a vtlačte ich do stredu každej guličky, aby vznikla priehlbina.
- Do každej priehlbiny vložte višňu amarena.
- Posypte práškovým cukrom a pečte v statickej rúre s teplotou 160 °C približne 30 minút.
Rovnako často ako mandle sa pri pečení používajú orechy. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na orechové pečivo!