Aglio olio so kelom

Aglio olio so kelom

Jednoduchý a výdatný recept s trochou tej zelene v podobe zdravého kelu. Vyskúšajte ho, budete sa diviť ako vám zachutí!

Čo budeme potrebovať

  1. 340 g špaget
  2. 50 – 100 ml vody z cestovín
  3. 50 ml extra panenského olivového oleja
  4. 4 strúčiky cesnaku
  5. ½ lyžičky vločiek červenej papriky
  6. Veľký zväzok kelu
  7. ½ lyžičky morskej soli
  8. Korenie
  9. Lyžička citrónovej kôry
  10. Lyžička citrónovej šťavy
  11. Petržlen
  12. Parmezán

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale
  2. Varíme, kým nie sú dobré na skus
  3. Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olej
  4. Pridáme chilli vločky a na plátky nakrájaný cesnak
  5. Začneme restovať a restujeme po dobu 30 sekúnd, kým sa zmes nerozvonia
  6. Pridáme umytý a nakrájaný kel
  7. Zamiešame, osolíme a okoreníme
  8. Miešame, kým kel takzvane nezvädne
  9. Zo špaget si odoberieme vodu a špagety následne scedíme
  10. Potom ich pridáme ku kelu
  11. Premiešame a pridáme trochu odobranej špagetovej vody, šťavu z citróna, kôru z citróna
  12. Pokiaľ sa nám zdajú cestoviny príliš suché, pridáme ešte trochu vody zo špaget, aby nám vznikla omáčka
  13. Cestoviny ochutnáme a podľa seba dochutíme
  14. Podávame teplé s petržlenom a parmezánom
Najlepšie cestoviny uvarené s kelom a chilli.
Zdroj: eat-this.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.