Ryby do svojho jedálnička pravidelne zaraďuje stále viac z nás.
A to je dobre, sú plné zdravých omega-3 mastných kyselín, vitamínov A a D aj jódu.
Vyskúšajte naše recepty na pečeného lososa!
Jeho jemné typicky ružovkasté alebo až dočervena sfarbené mäso zachutí každému.
Konzumovať ho môžete so zemiakmi, ryžou či zeleninovým šalátom.
Ktorý variant sa rozhodnete vyskúšať ako prvý?
Naše recepty
Vyskúšajte aj lososa pečeného v pare. Zaujíma vás, ako sme otestovali domáce konvektomaty ?
Prečo zaradiť lososa do svojho jedálnička?
Losos je považovaný za jednu z vôbec najzdravších potravín pre naše srdce. Dôvodom je predovšetkým to, že obsahuje veľké množstvo takzvaných omega-3-mastných kyselín.
Tieto kyseliny majú na náš kardiovaskulárny systém veľmi blahodarný vplyv. Výrazne totiž znižujú riziko vzniku srdcových arytmií a zároveň majú schopnosť rozpúšťať nebezpečný cholesterol v našej krvi. Aj z tohto dôvodu tak niektorí lekári odporúčajú konzumáciu lososa aspoň dvakrát týždenne.
Pečený losos nie je samozrejme nejedinou možnosťou, ako túto zdravú pochúťku do svojho jedálnička zaradiť, skvelý je aj losos grilovaný, marinovaný či údený.
Losos s kožou, alebo bez kože?
Dá sa povedať, že je to jedno. Konzumovať a pripravovať ho môžete ako s kožou, tak bez nej.
Pokiaľ vám koža z nejakého dôvodu nechutí, je vhodnejšie odstrániť ju až po pečení, pretože počas pečenia sa z nej uvoľňuje tuk, ktorý dodá vášmu pokrmu nielen lepšiu chuť, ale ktorý obsahuje aj veľké množstvo zdraviu prospešných látok.
V neposlednom rade majte na pamäti, že mäso bez kože sa ľahšie rozpadá, čo môže sťažiť prípravu pokrmov.