Obľúbené recepty na lahodné čatné alebo omáčky nielen k mäsu (slané aj sladké varianty)

Čatné , možno poznáte z angličtiny aj ako chutney, je hustá omáčka, s ktorou sa dochucujú pokrmy, aby získali na výraznejšej a lepšej chuti .

Varianty, ako az čoho túto omáčku pripraviť, je ozajstné množstvo.

A či už je to paradajkové, cibuľové, alebo napríklad slivkové a hruškové , zakaždým dokáže na tanieri urobiť z mála veľa .

My vám prinášame TOP 8 receptov na čatní , ktoré keď nevyskúšate, ako by ste nežili.

Ak vám chutí sladké, inšpirujte sa našimi 10 receptami na domáce marmelády z rôznych druhov ovocia.

Ako správne sterilizovať poháre na zaváraniny

Sterilizácia vyžaduje zahriať niečo tak, aby žiadne baktérie nemohli prežiť . Sterilizácia nádob je tak dôležitým krokom na zabránenie pokazeniu vašej tvrdej práce v dôsledku nahromadenia škodlivých baktérií.

Pokiaľ používate poháre s gumovým tesnením, nezabudnite ich pred vložením do rúry vybrať.

A ako teda vyzerá správna sterilizácia?

  1. Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia .
  2. Nádoby a viečka umyte v horúcej mydlovej vode a opláchnite, ale nevysušte ich.
  3. Poháre dajte na plech na pečenie a na 10 minút do rúry .
  4. Namočte viečka na niekoľko minút do vriacej vody.

A na čo iné sa hodí čatní viac ako k mäsu? Vyskúšajte niektorý z našich receptov na prípravu mäsa .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.