Čatné , možno poznáte z angličtiny aj ako chutney, je hustá omáčka, s ktorou sa dochucujú pokrmy, aby získali na výraznejšej a lepšej chuti .
Varianty, ako az čoho túto omáčku pripraviť, je ozajstné množstvo.
A či už je to paradajkové, cibuľové, alebo napríklad slivkové a hruškové , zakaždým dokáže na tanieri urobiť z mála veľa .
My vám prinášame TOP 8 receptov na čatní , ktoré keď nevyskúšate, ako by ste nežili.
Naše recepty
Ak vám chutí sladké, inšpirujte sa našimi 10 receptami na domáce marmelády z rôznych druhov ovocia.
Ako správne sterilizovať poháre na zaváraniny
Sterilizácia vyžaduje zahriať niečo tak, aby žiadne baktérie nemohli prežiť . Sterilizácia nádob je tak dôležitým krokom na zabránenie pokazeniu vašej tvrdej práce v dôsledku nahromadenia škodlivých baktérií.
Pokiaľ používate poháre s gumovým tesnením, nezabudnite ich pred vložením do rúry vybrať.
A ako teda vyzerá správna sterilizácia?
- Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia .
- Nádoby a viečka umyte v horúcej mydlovej vode a opláchnite, ale nevysušte ich.
- Poháre dajte na plech na pečenie a na 10 minút do rúry .
- Namočte viečka na niekoľko minút do vriacej vody.
A na čo iné sa hodí čatní viac ako k mäsu? Vyskúšajte niektorý z našich receptov na prípravu mäsa .