Snáď každý miluje stredomorskú kuchyňu.
A preto sme si pre vás pripravili tie najlepšie recepty z talianskej kuchyne.
Chcete domácu pizzu, gnocchi či tiramisu?
To všetko a mnohé ďalšie nájdete v našom článku.
Užite si to!
Naše recepty
Pripravili sme pre vás ďalšie famózne recepty na rýchle risotto v podaní českom aj zahraničnom. Inšpirujte sa!
Špecifiká talianskej kuchyne
- Talianska kuchyňa patrí medzi tzv. stredomorskú kuchyňu , ktorá sa vyznačuje používaním dostatku zeleniny a menej tučného mäsa.
- Tak ako v iných prímorských štátoch nechýbajú na jedálničku morské ryby, kôrovce a ďalšie morské druhy.
- A nesmieme zabudnúť na preslávené cestoviny, pizzu a niektoré sladké múčniky .
- Taliansko bez cestovín by nebolo Taliansko.
- Vyrába sa ich obrovské množstvo a nemenej je talianskych receptov na ich úpravu.
- Podávajú sa pri všetkých možných príležitostiach a získali si tak už jednotný názov pasta , čo vždy predstavuje jedlo s cestovinami.
- Uvarené cestoviny sa v Taliansku podávajú s omáčkami syrovými, mäsovými alebo zeleninovými.
- Dopĺňajú sa veľmi často strúhaným syrom alebo sa dokonca len so syrom podávajú.
- Často sa vopred uvarené cestoviny zapekajú s najrôznejšími ďalšími potravinami, medzi ktorými hlavnú rolu hrá, chudé mäso, zelenina a syry a zapekacia omáčka s rôznou chuťou.
A aké talianske jedlo je to vaša NAJ? Napíšte nám do komentárov!