7 najlepších talianskych receptov u vás doma na tanieri. Aký si uvaríte prvý?

Snáď každý miluje stredomorskú kuchyňu.

A preto sme si pre vás pripravili tie najlepšie recepty z talianskej kuchyne.

Chcete domácu pizzu, gnocchi či tiramisu?

To všetko a mnohé ďalšie nájdete v našom článku.

Užite si to!

Pripravili sme pre vás ďalšie famózne recepty na rýchle risotto v podaní českom aj zahraničnom. Inšpirujte sa!

Špecifiká talianskej kuchyne

  • Talianska kuchyňa patrí medzi tzv. stredomorskú kuchyňu , ktorá sa vyznačuje používaním dostatku zeleniny a menej tučného mäsa.
  • Tak ako v iných prímorských štátoch nechýbajú na jedálničku morské ryby, kôrovce a ďalšie morské druhy.
  • A nesmieme zabudnúť na preslávené cestoviny, pizzu a niektoré sladké múčniky .
  • Taliansko bez cestovín by nebolo Taliansko.
  • Vyrába sa ich obrovské množstvo a nemenej je talianskych receptov na ich úpravu.
  • Podávajú sa pri všetkých možných príležitostiach a získali si tak už jednotný názov pasta , čo vždy predstavuje jedlo s cestovinami.
  • Uvarené cestoviny sa v Taliansku podávajú s omáčkami syrovými, mäsovými alebo zeleninovými.
  • Dopĺňajú sa veľmi často strúhaným syrom alebo sa dokonca len so syrom podávajú.
  • Často sa vopred uvarené cestoviny zapekajú s najrôznejšími ďalšími potravinami, medzi ktorými hlavnú rolu hrá, chudé mäso, zelenina a syry a zapekacia omáčka s rôznou chuťou.

A aké talianske jedlo je to vaša NAJ? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.