Aljašská treska v pivnom cestíčku

Aljašská treska v pivnom cestíčku

Ľahká a chrumkavá ryba v cestíčku pripravená tradičným britským spôsobom! Aby bolo cesto ultra chrumkavé, je voda nahradená pivom pre lepšiu textúru a chuť. Podávajte s hranolkami a tatárskou omáčkou ako praví Briti.

INGREDIENCIA

  • 650 g filiet z aljašskej tresky
  • olej na vyprážanie
  • 60 g hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Na cestíčko:

  • 120 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 250 ml studeného piva

Na podávanie:

  • tatárska omáčka
  • hranolky
  • plátky citróna

POSTUP

  • Ak používate mrazené ryby, nechajte ich úplne rozmraziť.
  • Rybu osoľte a nechajte aspoň 20–30 minút (až 1 hodinu) odležať na mriežke alebo papierovej utierke v chladničke.
  • To pomôže z ryby odstrániť vlhkosť, bude potom viac chrumkavá.
  • Zmiešajte múku so soľou a korením.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku s práškom do pečiva, soľou, čiernym korením a studeným pivom.
  • Konzistencia cesta musí byť rovnaká smotana na šľahanie (ak je potreba, pridajte viac tekutiny alebo múky).
  • Dávajte pozor, aby ste cesto nepremiešali.
  • Tresku obaľte v ochutenej múke a straste prebytočnú múku.
  • Je dôležité zbaviť sa všetkej prebytočnej múky, aby ste získali správnu štruktúru.
  • Zahrejte olej v liatinovej panvici alebo vo fritéze, kým jeho teplota nedosiahne 150 °C.
  • Rybu namáčajte v cestíčku, vyberte ju a straste prebytočné cesto.
  • A spúšťajte do oleja veľmi pomaly.
  • Vymažte dozlatista po dobu 6–7 minút av polovici otočte.
  • Vyberte z oleja a položte na mriežku, aby prebytočný olej odkvapkal a ryba zostala chrumkavá (zostane chrumkavá 15–20 minút, takže najlepšie podávajte horúce).
  • Podávajte s hranolkami, tatárskou omáčkou a plátkami citróna.
Obaľovaná ryba.
www.littlesunnykitchen.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.