Ľahká a chrumkavá ryba v cestíčku pripravená tradičným britským spôsobom! Aby bolo cesto ultra chrumkavé, je voda nahradená pivom pre lepšiu textúru a chuť. Podávajte s hranolkami a tatárskou omáčkou ako praví Briti.
INGREDIENCIA
- 650 g filiet z aljašskej tresky
- olej na vyprážanie
- 60 g hladkej múky
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Na cestíčko:
- 120 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 a ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 250 ml studeného piva
Na podávanie:
- tatárska omáčka
- hranolky
- plátky citróna
POSTUP
- Ak používate mrazené ryby, nechajte ich úplne rozmraziť.
- Rybu osoľte a nechajte aspoň 20–30 minút (až 1 hodinu) odležať na mriežke alebo papierovej utierke v chladničke.
- To pomôže z ryby odstrániť vlhkosť, bude potom viac chrumkavá.
- Zmiešajte múku so soľou a korením.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej mise prešľahajte múku s práškom do pečiva, soľou, čiernym korením a studeným pivom.
- Konzistencia cesta musí byť rovnaká smotana na šľahanie (ak je potreba, pridajte viac tekutiny alebo múky).
- Dávajte pozor, aby ste cesto nepremiešali.
- Tresku obaľte v ochutenej múke a straste prebytočnú múku.
- Je dôležité zbaviť sa všetkej prebytočnej múky, aby ste získali správnu štruktúru.
- Zahrejte olej v liatinovej panvici alebo vo fritéze, kým jeho teplota nedosiahne 150 °C.
- Rybu namáčajte v cestíčku, vyberte ju a straste prebytočné cesto.
- A spúšťajte do oleja veľmi pomaly.
- Vymažte dozlatista po dobu 6–7 minút av polovici otočte.
- Vyberte z oleja a položte na mriežku, aby prebytočný olej odkvapkal a ryba zostala chrumkavá (zostane chrumkavá 15–20 minút, takže najlepšie podávajte horúce).
- Podávajte s hranolkami, tatárskou omáčkou a plátkami citróna.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?