Nasledujúci recept je pre skutočných fajnšmejkrov! Obsahuje veľa mäsa a samozrejme kyslú kapustu. Je to delikatesa!
INGREDIENCIA
- 1 lyžica masti
- 300 g údeného bôčika
- 1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
- 1,5 kg kyslej kapusty, scedeného
- 3 bobkové listy
- 2 klinčeky
- 2 lyžičky borievky
- 1 lyžička celého korenia
- 350 ml rizlingu alebo iného suchého bieleho vína
- 4 údené kotlety
- 8 malých klobások, treba bavorských
- 2 bežné klobásy, mierne paprikové, šikmo párkrát rozkrojené
- varené zemiaky a dijonská horčica na podávanie
POSTUP
- Bôčik nakrájame na väčšie rezančeky alebo malé plátky a opečte na masti dozlatista.
- Na záver pridáme cibuľu a miešame asi 3 minúty, až zosklovatí.
- Vmiešame kapustu, korenie a víno.
- Privedieme do varu a dve tretiny rozložíme do pekáča.
- Poukladáme kotletami a klobáskami a na to rozložíme zvyšok kapusty.
- Priklopíme a pečieme v rúre pri teplote 150 ° C asi 2,5 hodiny.
- Potom odklopíme, vytiahneme klobásky a mäso trochu z kapusty a pri zvýšenej teplote 200 ° C dopečieme dozlatista.
- Podávame s varenými zemiakmi a dijonskou horčicou.