Alsaská kapusta

Alsaská kapusta

Nasledujúci recept je pre skutočných fajnšmejkrov! Obsahuje veľa mäsa a samozrejme kyslú kapustu. Je to delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica masti
  • 300 g údeného bôčika
  • 1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
  • 1,5 kg kyslej kapusty, scedeného
  • 3 bobkové listy
  • 2 klinčeky
  • 2 lyžičky borievky
  • 1 lyžička celého korenia
  • 350 ml rizlingu alebo iného suchého bieleho vína
  • 4 údené kotlety
  • 8 malých klobások, treba bavorských
  • 2 bežné klobásy, mierne paprikové, šikmo párkrát rozkrojené
  • varené zemiaky a dijonská horčica na podávanie

POSTUP

  1. Bôčik nakrájame na väčšie rezančeky alebo malé plátky a opečte na masti dozlatista.
  2. Na záver pridáme cibuľu a miešame asi 3 minúty, až zosklovatí.
  3. Vmiešame kapustu, korenie a víno.
  4. Privedieme do varu a dve tretiny rozložíme do pekáča.
  5. Poukladáme kotletami a klobáskami a na to rozložíme zvyšok kapusty.
  6. Priklopíme a pečieme v rúre pri teplote 150 ° C asi 2,5 hodiny.
  7. Potom odklopíme, vytiahneme klobásky a mäso trochu z kapusty a pri zvýšenej teplote 200 ° C dopečieme dozlatista.
  8. Podávame s varenými zemiakmi a dijonskou horčicou.
Pečená kapusta s klobásami a údeným mäsom na tanieri s krajcom chleba.
www.cookaround.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.