Jamkové pečivo majú radi aj za oceánom. V akých variáciách ho tam robia av čom je iné? Recept na americké jamkové „cookies“ nájdete práve tu.
INREDIENCIE
- 300 g hladkej múky
- 180 g práškového cukru
- 130 g masla
- 1 vajce
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 1 lyžička jedlej sódy
- koktailové čerešne
Postup:
- Vyšľahajte najprv maslo s cukrom a vajcom.
- Potom pridajte múku, jedlú sódu a vanilkový a mandľový extrakt.
- Vypracujte cesto a nechajte ho odležať po dobu 1 hodiny.
- Potom z cesta tvorte malé guličky, urobte do nich jamku a dajte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte na 180 °C po dobu 10-12 minút.
- Po upečení nechajte vychladnúť a do jamky dajte koktailové čerešne.