Americké lievančeky

Americké lievančeky

Ochutnajte pravé americké lievance, ktoré sú ľahké, ľahké a nadýchané a skvele sa hodia napríklad pre víkendový brunch. Ak si ich chcete trochu ozvláštniť, primiešajte do cesta veľkú hrsť čerstvých čučoriedok.

Ingrediencie

  • 135 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 130 ml mlieka
  • 1 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 2 lyžice rozpusteného masla (necháme mierne vychladnúť) alebo olivového oleja, plus navyše na vyprážanie

Na podávanie:

  • javorový sirup
  • maslo

Postup

  1. Do veľkej misy preosejeme múku, prášok do pečiva, soľ a práškový cukor.
  2. V samostatnej miske alebo džbáne zľahka prešľaháme mlieko a vajcia a potom zašľaháme rozpustené maslo.
  3. Mliečnu zmes vlejeme do múčnej zmesi a vidličkou šľaháme, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Necháme cesto niekoľko minút odstáť.
  5. Na strednom plameni rozohrejeme nepriľnavú panvicu a pridáme kúsok masla.
  6. Keď sa rozpustí, pridáme naberačku cesta (alebo dve, ak je vaša panvica dosť veľká na to, aby ste vyprážali dva lívančeky súčasne).
  7. Bude sa to zdať veľmi husté, ale tak to má byť.
  8. Počkáme, až vrch lívanečku začne bublať, potom ho otočíme a vyprážame, kým nebudú obe strany zlatisto hnedé a lívanec nadobudne na hrúbku asi 1 cm.
  9. Opakujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto.
  10. Lievance môžeme udržiavať teplé v rúre na nízku teplotu, ale najlepšie chutia čerstvé.
  11. Podávame s maslom a javorovým sirupom.
Malé nadýchané lievančeky servírované na tanieriku, zaliate javorovým sirupom.
www.bbc.co.uk

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na lievance z Ameriky . Prekvapte svoju rodinu luxusnými raňajkami!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.