Na prípravu týchto chrumkavých zemiakov s nadýchaným a dokonalým vnútrom potrebujete len panvicu a pokrievku.
Čo budeme potrebovať
- 500 g zemiakov
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička soli
- čierne korenie
- jemne nasekané čerstvé bylinky (1 lyžička tymiánu alebo oregana alebo 1/2 lyžičky rozmarínu)
- 1 lyžica masla
Postup
- Zemiaky nakrájajte na kocky alebo mesiačiky.
- Zahrejte 2 lyžice rastlinného oleja na panvici.
- Pridajte zemiaky a dochuťte 1/2 lyžičky soli.
- Prikryte pokrievkou a varte, kým zemiaky nezmäknú asi 20 minút.
- Medzitým si nadrobno nasekajte bylinku podľa vlastného výberu.
- Odkryte a zemiaky otočte.
- Dochuťte zvyšné 1/2 lyžičky soli a mletým čiernym korením.
- Zvýšte teplotu na stredne vysokú a varte odkryté, ďalších 5 až 10 minút, pričom kúsky posúvajte podľa potreby, aby sa rovnomerne opekli.
- Pridajte bylinku a podľa potreby 1 lyžicu nesoleného masla a varte za občasného premiešania, kým sa maslo nerozpustí a bylinky nebudú voňavé, asi 1 minútu.
Skúste aj hranolky zo sladkých zemiakov ! Ako na to sa dozviete v našom recepte!
Najrýchlejším spôsobom, ako si pripraviť hranolky je vo fritéze. Aká je tá najlepšia sa dočítate v našej recenzii na fritovacie hrnce .