Americký čučoriedkový koláč

Americký čučoriedkový koláč

Čučoriedková buchta po americku je naozaj lahoda. Inšpirujte sa a dajte nám vedieť, ako vám chutila.

Ingrediencie

  • 250g polohrubej múky
  • 120ml mlieka alebo vody
  • 110g masla
  • 1 hrnček cukru
  • 1/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 4 lyžice škrobu
  • 1 lyžica šťavy z citróna
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička soli
  • 6 hrnčekov čučoriedok

Postup

  • V mise zmiešajte múku so soľou a rozpusteným maslom.
  • Po lyžiciach primiešavajte studenú vodu alebo mlieko az cesta vytvorte jednu väčšiu a jednu menšiu guľu.
  • Gule zabaľte do potravinárskej fólie alebo vrecúška a nechajte v chladničke po dobu 4 hodín odležať.
  • Väčšiu guľu cesta prehneťte a vyplňte jej dno a strany koláčovej formy.
  • V mise zmiešajte čučoriedky, cukry, škrob, škoricu a šťavu z citróna.
  • Premiešajte a náplň dajte na pripravené cesto vo forme.
  • Navrch dajte zvyšné maslo a koláč prekryte plackou, ktorú si vytvoríte z druhej (menšej) časti cesta.
  • Utesnite, urobte pár dierok, aby mohla odchádzať para pri pečení.
  • Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 ° C po dobu 1 hodiny dozlatista.
  • Hotový koláč nechajte vychladnúť a podávajte nakrájaný na trojuholníčky.
Americký blueberry pie s chrumkavou krustou.
Zdroj: pillsbury.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.