Čučoriedková buchta po americku je naozaj lahoda. Inšpirujte sa a dajte nám vedieť, ako vám chutila.
Ingrediencie
- 250g polohrubej múky
- 120ml mlieka alebo vody
- 110g masla
- 1 hrnček cukru
- 1/4 hrnčeka trstinového cukru
- 4 lyžice škrobu
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička soli
- 6 hrnčekov čučoriedok
Postup
- V mise zmiešajte múku so soľou a rozpusteným maslom.
- Po lyžiciach primiešavajte studenú vodu alebo mlieko az cesta vytvorte jednu väčšiu a jednu menšiu guľu.
- Gule zabaľte do potravinárskej fólie alebo vrecúška a nechajte v chladničke po dobu 4 hodín odležať.
- Väčšiu guľu cesta prehneťte a vyplňte jej dno a strany koláčovej formy.
- V mise zmiešajte čučoriedky, cukry, škrob, škoricu a šťavu z citróna.
- Premiešajte a náplň dajte na pripravené cesto vo forme.
- Navrch dajte zvyšné maslo a koláč prekryte plackou, ktorú si vytvoríte z druhej (menšej) časti cesta.
- Utesnite, urobte pár dierok, aby mohla odchádzať para pri pečení.
- Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 ° C po dobu 1 hodiny dozlatista.
- Hotový koláč nechajte vychladnúť a podávajte nakrájaný na trojuholníčky.