Ananásová bábovka

Ananásová bábovka

Piškótová bábovka s ananásom a úžasnou ananásovou polevou je skvelým múčnikom, ktorým nepohrdne žiadna návšteva. Navyše pri jej príprave nemusíte ani predhrievať rúru. Užite si ju!

Ingrediencie

  • ½ šálky margarínu
  • 1 šálka masla
  • 1 a ¾ šálok bieleho cukru
  • 6 veľkých vajec
  • 3 šálky preosiate hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ¼ šálky mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálky nasekaného ananásu so šťavou

Na polevu:

  • ¼ šálky masla
  • 1 a ½ šálky práškového cukru
  • 1 šálka nasekaného ananásu, scedeného

Postup

  1. Vymažte a múkou vysypte 25 cm formu na bábovku.
  2. Preosejte spolu s múkou aj prášok do pečiva.
  3. Dajte bokom.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte margarín, 1 šálku masla a šálku cukru, kým zmes nebude ľahká a nadýchaná.
  5. Pridávajte po jednom vajci, vždy dobre premiešajte a potom vmiešajte vanilku.
  6. Pridávajte zmes múky striedavo s mliekom, vždy dobre premiešajte.
  7. Primiešajte 3/4 šálky nasekaného ananásu.
  8. Cesto nalejte do formy.
  9. Vložte do studenej rúry, ktorú zapnite na 175 stupňov C a pečte po dobu 90 minút.
  10. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút stáť.
  11. Opatrne vyberte z formy.
  12. V malom hrnci zmiešajte 1/4 šálky masla, práškový cukor a 1 šálku nasekaného ananásu.
  13. Zahrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
  14. Nalejte na bábovku a podávajte.
Bábovka s ananásom a polevou na tanieri.
www.allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.