Piškótová bábovka s ananásom a úžasnou ananásovou polevou je skvelým múčnikom, ktorým nepohrdne žiadna návšteva. Navyše pri jej príprave nemusíte ani predhrievať rúru. Užite si ju!
Ingrediencie
- ½ šálky margarínu
- 1 šálka masla
- 1 a ¾ šálok bieleho cukru
- 6 veľkých vajec
- 3 šálky preosiate hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- ¼ šálky mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- ¾ šálky nasekaného ananásu so šťavou
Na polevu:
- ¼ šálky masla
- 1 a ½ šálky práškového cukru
- 1 šálka nasekaného ananásu, scedeného
Postup
- Vymažte a múkou vysypte 25 cm formu na bábovku.
- Preosejte spolu s múkou aj prášok do pečiva.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej miske zmiešajte margarín, 1 šálku masla a šálku cukru, kým zmes nebude ľahká a nadýchaná.
- Pridávajte po jednom vajci, vždy dobre premiešajte a potom vmiešajte vanilku.
- Pridávajte zmes múky striedavo s mliekom, vždy dobre premiešajte.
- Primiešajte 3/4 šálky nasekaného ananásu.
- Cesto nalejte do formy.
- Vložte do studenej rúry, ktorú zapnite na 175 stupňov C a pečte po dobu 90 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte 10 minút stáť.
- Opatrne vyberte z formy.
- V malom hrnci zmiešajte 1/4 šálky masla, práškový cukor a 1 šálku nasekaného ananásu.
- Zahrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
- Nalejte na bábovku a podávajte.