Pre vegánov aj vegetariánov je tento recept voľbou číslo jedna. Tento vietnamský pokrm je plný lahodnej zeleniny a skvele skombinovaného korenia, že z toho vaši priatelia vegáni zostanú úplne paf.
Čo budeme potrebovať
Na vývar
- ½ ananásu (nakrájaného na veľké kúsky)
- Turín (nakrájaný na kocky)
- Reďkev (nahrubo nastrúhaná)
- 3 mrkvy (nahrubo nastrúhané)
- 2 póry
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- 40 g cukru
- 2 l vody
- Lyžica hubového korenia
- Štipka soli
- Olej
Na polievku
- 400 g tvrdého tofu (nakrájaného na kocky)
- ½ póru
- 5 lyžíc citrónovej šťavy
- 100 g hlivy ustricovej (nakrájané)
- 2 lyžice chilli
- Lyžička hubového korenia
Na ozdobu a dochutenie
- Bazalka
- Kľúčiky fazule mungo
- Nakrájaná zelená kapusta
- Nakrájaná fialová kapusta
- Baby špenát
- Jarná cibuľka
- Koriander
- Plátky jalapenô
Postup
- Na vývar si pripravíme pór, ktorý umyjeme, očistíme a jeho bielu časť nakrájame na kocky a dáme bokom
- Potom do veľkého hrnca pridáme všetky ingrediencie na vývar, okrem hubového korenia
- Zmes privedieme do varu
- Potom teplotu znížime na mierny stupeň a takto varíme približne hodinu
- Keď je vývar hotový, pridáme hubové korenie, zamiešame a na nízku teplotu stále necháme variť
- V malej panvici si rozpálime olej a pridáme pór a citrónovú šťavu a necháme rozvoňať
- Pridáme huby, tofu, chilli a dokoreníme podľa našich preferencií
- Keď e zmes hotové pridáme ju do nášho vývaru a varíme ďalších 10-15 minút, aby sa chute prelínali
- Uvaríme si rezance podľa návodu a vložíme ich do servírovacej misky
- Na rezance nalejeme horúci vývar a dozdobíme bylinkami, kapustou, jalapeno, jarnou cibuľkou a fazuľovými klíčkami