Ananásové bun bo nam bo s tofu

Ananásové bun bo nam bo s tofu

Pre vegánov aj vegetariánov je tento recept voľbou číslo jedna. Tento vietnamský pokrm je plný lahodnej zeleniny a skvele skombinovaného korenia, že z toho vaši priatelia vegáni zostanú úplne paf.

Čo budeme potrebovať

Na vývar

  1. ½ ananásu (nakrájaného na veľké kúsky)
  2. Turín (nakrájaný na kocky)
  3. Reďkev (nahrubo nastrúhaná)
  4. 3 mrkvy (nahrubo nastrúhané)
  5. 2 póry
  6. 4 lyžice citrónovej šťavy
  7. 40 g cukru
  8. 2 l vody
  9. Lyžica hubového korenia
  10. Štipka soli
  11. Olej

Na polievku

  1. 400 g tvrdého tofu (nakrájaného na kocky)
  2. ½ póru
  3. 5 lyžíc citrónovej šťavy
  4. 100 g hlivy ustricovej (nakrájané)
  5. 2 lyžice chilli
  6. Lyžička hubového korenia

Na ozdobu a dochutenie

  1. Bazalka
  2. Kľúčiky fazule mungo
  3. Nakrájaná zelená kapusta
  4. Nakrájaná fialová kapusta
  5. Baby špenát
  6. Jarná cibuľka
  7. Koriander
  8. Plátky jalapenô

Postup

  1. Na vývar si pripravíme pór, ktorý umyjeme, očistíme a jeho bielu časť nakrájame na kocky a dáme bokom
  2. Potom do veľkého hrnca pridáme všetky ingrediencie na vývar, okrem hubového korenia
  3. Zmes privedieme do varu
  4. Potom teplotu znížime na mierny stupeň a takto varíme približne hodinu
  5. Keď je vývar hotový, pridáme hubové korenie, zamiešame a na nízku teplotu stále necháme variť
  6. V malej panvici si rozpálime olej a pridáme pór a citrónovú šťavu a necháme rozvoňať
  7. Pridáme huby, tofu, chilli a dokoreníme podľa našich preferencií
  8. Keď e zmes hotové pridáme ju do nášho vývaru a varíme ďalších 10-15 minút, aby sa chute prelínali
  9. Uvaríme si rezance podľa návodu a vložíme ich do servírovacej misky
  10. Na rezance nalejeme horúci vývar a dozdobíme bylinkami, kapustou, jalapeno, jarnou cibuľkou a fazuľovými klíčkami
Misa plná zeleniny, zdravého mäsa s orieškami.
Zdroj: hungrypanda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.