Tieto lahodné rezy z ananásu, bielej čokolády a strúhaného kokosu jednoducho musíte vyskúšať! Stanú sa vašim obľúbeným múčnikom, ktorý ocenia aj všetci vaši hostia. Tak poďme na to!
Čo budete potrebovať
- 90 g masla, nakrájaného nahrubo
- 250 g bielej čokolády nasekané nahrubo
- 440 g konzervovaných kúskov ananásu vo vlastnej šťave
- 350 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 65 g strúhaného kokosu
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Pripravte si plech s rozmermi 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základňu a dlhé strany papierom na pečenie.
- Papier pretiahnite o 5 cm cez strany.
- Miešajte maslo a čokoládu v strednom hrnci na miernom ohni, kým nebudete mať hladkú zmes.
- Nechajte 10 minút chladiť.
- Medzitým dobre sceďte ananás a ponechajte si asi 2 lyžice šťavy.
- Do čokoládovej zmesi vmiešajte 110 g práškového cukru, vajcia, preosiatu múku, prášok do pečiva, 40 g sušeného kokosu a odkvapkaný ananás.
- Zmes rozprestrite na plech.
- Pečte asi 35 minút.
- Upečenú buchtu nechajte vychladiť na plechu.
- Medzitým preosejte zvyšok práškového cukru do strednej žiaruvzdornej misy a vmiešajte ananásovú šťavu, ktorú ste si predtým odložili.
- Dajte misku na hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Buchtu potrite polevou a posypte zvyšným strúhaným kokosom.
- Pred podávaním nechajte stáť pri izbovej teplote, kým poleva nestuhne.
- Užite si to!