Ananásové rezy s bielou čokoládou a kokosom

Ananásové rezy s bielou čokoládou a kokosom

Tieto lahodné rezy z ananásu, bielej čokolády a strúhaného kokosu jednoducho musíte vyskúšať! Stanú sa vašim obľúbeným múčnikom, ktorý ocenia aj všetci vaši hostia. Tak poďme na to!

Čo budete potrebovať

  • 90 g masla, nakrájaného nahrubo
  • 250 g bielej čokolády nasekané nahrubo
  • 440 g konzervovaných kúskov ananásu vo vlastnej šťave
  • 350 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 65 g strúhaného kokosu

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Pripravte si plech s rozmermi 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základňu a dlhé strany papierom na pečenie.
  • Papier pretiahnite o 5 cm cez strany.
  • Miešajte maslo a čokoládu v strednom hrnci na miernom ohni, kým nebudete mať hladkú zmes.
  • Nechajte 10 minút chladiť.
  • Medzitým dobre sceďte ananás a ponechajte si asi 2 lyžice šťavy.
  • Do čokoládovej zmesi vmiešajte 110 g práškového cukru, vajcia, preosiatu múku, prášok do pečiva, 40 g sušeného kokosu a odkvapkaný ananás.
  • Zmes rozprestrite na plech.
  • Pečte asi 35 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladiť na plechu.
  • Medzitým preosejte zvyšok práškového cukru do strednej žiaruvzdornej misy a vmiešajte ananásovú šťavu, ktorú ste si predtým odložili.
  • Dajte misku na hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Buchtu potrite polevou a posypte zvyšným strúhaným kokosom.
  • Pred podávaním nechajte stáť pri izbovej teplote, kým poleva nestuhne.
  • Užite si to!
Rezy z ananásu, bielej čokolády a strúhaného kokosu na tácke.
www.womensweeklyfood.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.