Ogrilovaný čerstvý ananás poliaty maslom s javorovým sirupom a posypaný orechmi má dokonalý elegantný nádych, ktorý ocenia všetci vaši hostia. Pripravte im túto dobrotu a vždy sa k vám budú radi vracať!
Čo budete potrebovať
- 1/4 šálky javorového sirupu
- 3 lyžice masla, rozpusteného
- 1 čerstvý ananás
- 2 lyžice nasekaných makadamových alebo lieskových orechov, opražených
Postup
- Zmiešajte sirup a maslo a dajte bokom.
- Ananás pozdĺžne rozštvrťte a hornú časť nechajte pripojenú.
- Navlhčite papierovú utierku olejom na varenie a pomocou klieští s dlhou rukoväťou olej rozotrite na grilovací rošt, aby sa ľahko potiahol.
- Ananás grilujte bez veka na strednom ohni 5 minút.
- Otočte, potrite javorovým maslom a grilujte ďalších 5–7 minút alebo pokiaľ nebude ananás hotový.
- Potrite grilovaný ananás javorovým maslom a posypte orechy.
- Podávajte so zvyšným javorovým maslom.
- Dobrú chuť!