Anjelský nadýchaný perník

Anjelský nadýchaný perník

Tento, neuveriteľne jemný, vláčny a chutný dezert je skutočne nebeský.

Recept je zaujímavý tým, že neobsahuje zázvor, napriek tomu v ňom chuť zázvoru ucítite.

Vyskúšajte to sami!

Ingrediencie

  • ⅓ šálky cukru
  • ¼ šálky pevného rastlinného tuku (napr. Hera, Flora)
  • 1 vajce
  • ½ šálky melasy
  • 1 šálka univerzálnej bielej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • ½ šálky vriacej vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si pekáč.
  • Zmiešajte cukor a tuk, pridajte vajcia, melasu a vyšľahajte do hladka.
  • Preosejte múku a vmiešajte do nej soľ a zvyšné korenie. Všetko premiešajte a pridajte do melasovej zmesi.
  • Potom, čo sa všetky ingrediencie prepoja, pridajte do zmesi vriacu vodu a vyšľahajte do hladka.
  • Pripravené cesto nalejte do pekáča a pečte 30 minút.
  • Podávajte teplé alebo vychladené, ozdobené šľahačkou.
  • Vďaka tomuto receptu získate 6–8 porcií lahodnej pochúťky.

Perníkový chlieb, servírovaný v papierových pekáčikoch.
zdroj: fakefoodfree.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na cuketové múčniky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.