Tento, neuveriteľne jemný, vláčny a chutný dezert je skutočne nebeský.
Recept je zaujímavý tým, že neobsahuje zázvor, napriek tomu v ňom chuť zázvoru ucítite.
Vyskúšajte to sami!
Ingrediencie
- ⅓ šálky cukru
- ¼ šálky pevného rastlinného tuku (napr. Hera, Flora)
- 1 vajce
- ½ šálky melasy
- 1 šálka univerzálnej bielej múky
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
- ½ šálky vriacej vody
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si pekáč.
- Zmiešajte cukor a tuk, pridajte vajcia, melasu a vyšľahajte do hladka.
- Preosejte múku a vmiešajte do nej soľ a zvyšné korenie. Všetko premiešajte a pridajte do melasovej zmesi.
- Potom, čo sa všetky ingrediencie prepoja, pridajte do zmesi vriacu vodu a vyšľahajte do hladka.
- Pripravené cesto nalejte do pekáča a pečte 30 minút.
- Podávajte teplé alebo vychladené, ozdobené šľahačkou.
- Vďaka tomuto receptu získate 6–8 porcií lahodnej pochúťky.
Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na cuketové múčniky .