Originálne recepty na pečivo s anízom 8x inak. Je lahodné, voňavé a pomáha proti žalúdočným nevoľnostiam!

Máte radi aromatické maškrty?

Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na anízové pečivo!

Má nielen krásnu vôňu, ale tiež nezameniteľnú chuť.

V neposlednom rade priaznivo pôsobí na trávenie, čo môže počas vianočných sviatkov tiež prísť vhod.

Ktorý variant si obľúbite najviac?

Aníz a kuchyňa

Aníz je považovaný za jedno z najdlhšie známych korenín. Pochádza pravdepodobne z Egypta a za jeho veľké rozšírenie vďačíme starým Rimanom. Tí ho používali najmä na dochucovanie rozmanitých druhov mäsa a zeleniny. Svojou sladkastou chuťou sa podobá sladkému drievkam a z tohto dôvodu sa tiež pridával do najrôznejších cukroviniek.

Už od staroveku sa využívali aj liečivé účinky anízu, predovšetkým v súvislosti s dýchacími ťažkosťami. Od stredoveku sú známe pozitívne účinky anízu na tráviacu sústavu. Pri veľkých stredovekých hostinách sa na zlepšenie trávenia podávali anízové semienka obaľované v cukre. Okrem receptov na anízové pečivo ho možno pridávať aj do najrôznejších sušienok, pečiva či krémov. V neposlednom rade ho nájdeme aj v alkoholických nápojoch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.