Arancini so šunkou a mozzarellou pečené v rúre

Arancini so šunkou a mozzarellou pečené v rúre

Klasické arancini by síce mali byť vyprážané, to ale neznamená, že sa nedajú pripraviť aj zdravším spôsobom – upiecť v rúre.

Ingrediencie

Ryžový základ

  • 350 g ryže (Arborio alebo Carnaroli)
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 40 g masla
  • štipka šafranu
  • soľ

Ragú

  • 100 g mozzarelly
  • 100 ml bešamelovej omáčky
  • 40 g šunky
  • soľ, korenie

Obalenie

  • 1 vajce
  • strúhanka

Postup

  1. Zeleninový vývar priveďte k varu, pridajte šafran a ryžu.
  2. Varte približne 15 minút, kým sa vývar vyvarí a ryža bude suchá.
  3. Vypnite oheň, pridajte maslo a parmezán a miešajte, kým sa ingrediencie dobre nespoja.
  4. Ryžovú zmes dajte na plech alebo do zapekacej misy, prikryte potravinovou fóliou a nechajte pri izbovej teplote vychladnúť.
  5. Medzitým si nakrájajte šunku a mozzarellu na malé kocky.
  6. Po vychladnutí ryže sa pustite do tvorby gulí.
  7. Do dlane rozprestrite časť ryže, pridajte niekoľko kociek šunky a mozzarelly, pridajte malé množstvo bešamelovej omáčky a priklopte ďalšou časťou ryže.
  8. Starostlivo uzavrite a namočte do rozšľahaného vajcia.
  9. Na záver arancini obaľte v strúhanke. 
  10. Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Ryžové gule plnené šunkou a mozzarellou.
zdroj: tuorlorosso.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.