Arašidové maslo

Arašidové maslo

Všetko, čo potrebujete na toto domáce maslo z arašidov, je pár minút, arašidy a kuchynský robot! Výsledkom bude to najlepšie arašidové maslo, aké ste kedy jedli. Neveríte? Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  1. 4 šálky lúpaných arašidov

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Rozložte 4 šálky arašidov v jednej vrstve na veľký plech na pečenie s okrajom vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte 20 až 25 minút, počas pečenia aspoň dvakrát premiešajte.
  • Keď sa arašidy rozvonia a sú opečené, vyberte ich z rúry a pridajte ich do vysoko výkonného mixéra alebo kuchynského robota.
  • Arašidy mixujte, kým nie sú jemne nasekané.
  • Spracovávajte alebo mixujte pri nízkej rýchlosti po dobu 1 minúty, potom stroj zastavte a oškrabajte strany.
  • Arašidové maslo bude suché a krupičkové.
  • Opäť mixujte pri nízkej rýchlosti po dobu 1 minúty nepretržite, potom stroj zastavte a oškrabajte spodné strany.
  • Začne sa vám tvoriť hrudkovitá pasta.
  • Tretíkrát mixujte pri nízkej rýchlosti ďalšiu minútu nepretržite, potom stroj zastavte a znovu oškrabte spodné strany.
  • Arašidové maslo bude v tomto bode husté a zrnité.
  • Po štvrtýkrát mixujte po dobu 1 až 2 minút alebo trochu dlhšie.
  • Arašidové maslo by v tomto okamihu malo byť krémové a hladké.
  • V zakrytej nádobe vám v chladničke vydrží niekoľko týždňov.
Maslo z arašidov v pohári.
www.www.culinaryhill.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.