Nepečená tvarohová torta s búrskymi orieškami je krásne nadýchaná a prekvapí svojou neobvyklou chuťou. Ideálne pre milovníkov orechov.
Ingrediencie
- 200 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 500 g plnotučného tvarohu
- 200 g nesolených arašidov
- 70 g krupicového cukru
- 240 ml smotany
- Arašidy/ 50 g čokolády na varenie na ozdobu
Postup
- Maslové sušienky rozdrvte v mixéri.
- Zmäknuté maslo zmiešajte so sušienkovými omrvinkami.
- Cesto presuňte do tortovej formy a vytlačte ho po celej ploche, môžete si pomôcť lyžicou alebo pohárom. Je potrebné ho riadne udusať.
- Dajte stuhnúť do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravte krém.
- Arašidy rozomeľte v mixéri do masla: mixujte 20 sekúnd, zastavte, zotrite steny mixéra stierkou a znovu mixujte. Opakujte kým nezískate maslovú štruktúru.
- Tvaroh prešľahajte s cukrom as arašidovým maslom.
- Smotanu vyšľahajte a pridajte k tvarohovej zmesi.
- Náplň rovnomerne rozotrite na korpus.
- Po okraji ozdobte arašidy alebo postrúhanou čokoládou a dajte stuhnúť do chladničky na 60 minút.