Recepty na avokádovú nátierku s cesnakom sú zdravé a voňavé.
A rozhodne by vám nemali uniknúť!
Ochutnajte ich s nami.
Naše recepty
Ako vybrať správne avokádo?
Zrelosť: Avokádo by malo byť dostatočne zrelé, ale nie príliš mäkké. Pri stlačení by malo byť mierne pružné, ale nemalo by sa príliš prepadnúť pod tlakom prsta. Pokiaľ je avokádo príliš tvrdé, znamená to, že ešte nie je zrelé.
Farba: Zrelá avokáda majú často tmavo hnedú až čiernu farbu. Avšak nie všetky odrody sú rovnaké, niektoré zostávajú zelené aj pri zrelosti.
Stopka: Odstráňte malú stopku z hornej časti avokáda. Pokiaľ pod ňou uvidíte zelenú farbu, je pravdepodobné, že je avokádo zrelé. Ak je farba pod stonkou hnedá alebo čierna, môže byť prezreté.
Váha: Pokiaľ možno, skúste si avokádo pred zakúpením podržať v ruke. Ak je prekvapivo ľahké, môže to znamenať, že je vo vnútri suché alebo príliš zrelé.