A konečne čerešnička na torte. Sladký dezert nakoniec.
Vyskúšajte recept na nátierku z avokáda s čokoládou!
Nemusíte sa báť, že by ste zjedli niečo nezdravé.
Ingrediencie:
- 100 g nesolených kešu orechov
- 10 mäkkých datlí
- 1 dl mandľového mlieka
- 2 veľká avokáda
- 3 lyžice kakaa
- 100 g čokolády na varenie (aspoň 70%)
- 50 ml javorového sirupu
Na servírovanie:
- lesné ovocie
- jahody
- šľahačka
Postup:
- Mandle, kešu orechy a mandľové mlieko dajte do mixéra a rozmixujte dohladka.
- Pridajte avokádo a rozmixujte.
- Potom pridajte rozpustenú čokoládu na varenie, kakao a javorový sirup.
- Mixujte, kým sa všetko pekne nespojí.
- Podávajte vychladené, nahnevané lesným ovocím, posypané hoblinkami bielej čokolády.
- Najlepšie je zmes vychladiť v cukrárskom sáčku, a potom do pohárov pekne nazdobiť.