Recepty na avokádovú nátierku s vajíčkom získavajú na popularite, a nie je divu.
Krémová textúra, výborná chuť a mnoho zdravotných benefitov.
To z nich robí jasnú voľbu, čo si natrieť na pečivo!
Naše recepty
5 tipov ako variť s avokádom
Bezpečne vyberte kôstku z avokáda
Aby ste predišli nepríjemnému zraneniu, na začiatok použite nôž na maslo, aby ste prerezali avokádo. Použite radšej lyžicu, ktorá má hladké okraje a neublíži vám, ani keď skĺzne. Ďalším spôsobom, ako bezpečne odstrániť kôstku z avokáda, je použiť prsty.
Zmrazte avokádo
Pokiaľ sa rozhodnete zmraziť rozpolené alebo na kocky nakrájané avokádo, potrite dužinu citrónovou šťavou, aby nezhnedlo, a potom ho čo najpevnejšie zabaľte. Pokiaľ sa rozhodnete zmraziť roztlačené avokádo, vložte ich do nádoby alebo do znovu uzatvárateľného vrecka a vytlačte vzduch. Keď chcete mrazené avokádo rozmraziť, vyberte ho z mrazničky a nechajte v chladničke alebo na linke.
Použite avokádo do dezertov
Jedno avokádo predstavuje ekvivalent ½ šálky rastlinného oleja. Najprv sa uistite, že je vaše avokádo dokonale roztlačené. Na to použite kuchynský robot a avokádo premeňte na hladký krém.
Nahraďte majonézu avokádom
Majonéza je obľúbená prísada, ktorá sendvičom dodáva vlhkosť a chuť. Obvykle sa vyrába z vajec a oleja a má vysoký obsah kalórií a tuku. Existuje niekoľko spôsobov, ako použiť avokádo ako náhradu majonézy vo vašich sendvičoch.
Pripravte si avokádovú vegánsku čokoládovú penu
Ako sa ukázalo, zmiešaním avokáda s kakaom a nejakým sladidlom vznikne čokoládová pena, ktorá je dezertom, po ktorom túžite. Pre tento recept zmiešajte avokádo, javorový sirup, pomarančový džús, soľ, kakaový prášok, kokosový olej, vanilkový extrakt a agáve. Za miešania pridávajte studenú vodu, pokiaľ nie je pena lesklá a hladká. Ak chcete podávať, pridajte kakaové kúsky.